La feina feta

ESCOLA CASTELLUM: DESPRÉS DE TRENTA ANYS, SANT JULIÀ TORNA  A TENIR ESCOLA 

  UdM, a l'any 2007, va apostar una altra vegada per l'educació a Sant Julià. Llavors, i també com a compromís electoral municipal, vam creure que ja havia arribat el moment de recuperar l'escola d'infantil i primària. Aquella escola que vam perdre a mitjans dels anys setanta, més de trenta anys enrera. Així, i com a continuació lògica ...i necessària a l'etapa 0-3 anys ja encetada amb la posada en marxa de l'Escola Bressol, vam comprometre'ns a posar en marxa l'Escola d'Infantil i Primària per al curs 2008-2009. I, efectivament, una vegada alliberats els mòduls per la marxa de l'Escola Bressol al seu edifici definitiu, el setembre de 2008 tornàvem a tenir escola a Sant Julià. UdM proposa, UdM treballa i UdM compleix !

   


  ESCOLA BRESSOL "EL CAU DE LES GOGES": UN SERVEI DE QUALITAT PER ALS INFANTS I LES FAMÍLIES
  L'Escola Bressol "El Cau de les Goges", amb capacitat per a 61 places per a infants de fins a 3 anys, és un projecte constructiu de qualitat, realitzat pels serveis tècnics municipals, i també un punt de referència a nivell educatiu per a les famílies i els centres de formació d'educadors/es de llars d'infants de Girona, gràcies al seu projecte educatiu i a la professionalitat de l'equip educador que tenim al centre.
   
  RECUPERACIÓ I ADEQUACIÓ DE LA RIERA DE LA RASA: UN ESPAI PER ATOTHOM!
  El projecte d'acondicionament de la riera de la Rasa està a punt d'encetar la segona fase. A data d'avui, en el sector del veïnat de Montagut, s'ha realitzat la rehabilitació del molí de can Bram, s'ha construït la passera peatonal que la creua i s'ha ajardinat i arranjat tot l'entorn: hem creat un espai de qualitat!.
  Al sector del pavelló d'esports, ja fa anys que gaudim de la passera que comunica el  veïnat del Pla de Baix amb el barri veí de La Rasa. El parc infantil dels tres tobogans i la recentment acabada plaça del pavelló s'han convertit en dos dels espais d´ús públic més importants de Sant Julià.
  Ara només falta que en la segona fase del projecte puguem convertir definitivament el traçat longitudinal de la riera en el necessari vial peatonal i ciclable que ha d'unir els veïnats del Golf, Camp de les Comes, Montagut i Pla de Baix.

   

  ESTUDI, RECUPERACIÓ, ADEQUACIÓ I DIFUSIÓ DEL PATRIMONI NATURAL I HISTÒRIC DE LA MUNTANYA DE SANT JULIÀ
  La muntanya de Sant Julià, ha estat, és i serà el punt emblemàtic del nostre poble. Per això, des de la UdM Sant Julià de Ramis sempre hem tingut aquest punt clau de la geografia, connector natural entre la plana de l'Empordà i la plana gironina, com a eix bàsic del nostre programa. Aquest lloc on totes les cultures precedents hi han deixat petjada, on la natura hi ha vestit un mirador privilegiat als quatre punts de l'horitzó, on s'hi establiren les primeres comunitats del que avui coneixem com a Sant Julià de Ramis, és un lloc per estudiar, un lloc per recuperar, adequar i difondre. Any rere any, temporada rere temporada l'Ajuntament ha invertit i així ho continuarem fent en aquest objectiu:
  - Campanyes d'excavacions amb la Universitat de Girona.
  - Adequació i museïtzació per a fer l'indret visitable.
  -  Visites dinamitzades i teatralitzades durant els mesos d'estiu.
  -  Difusió a través de publicacions.
  - Senyalització i establiment de rutes a peu o en bicicleta per la muntanya.
  La muntanya de Sant Julià serà sempre per a la UdM Sant Julià de Ramis, "la nineta dels nostres ulls", l'origen del nostre poble, la raó de ser del nostre grup. Visca la muntanya de Sant Julià! 
   
  NOUS ESPAIS I NOUS SERVEIS AL PAVELLÓ POLIESPORTIU: UN LLOC DE TROBADA PER A TOTES LES EDATS
  La posada en funcionament, a partir del setembre passat, dels nous espais al pavelló poliesportiu per a activitats educatives, culturals i d'oci ha significat finalment, i després de reiterades demandes del grup municipal de la UdM Sant Julià de Ramis, omplir una mancança de molts anys al nostre poble. Aquests espais, juntament amb l'equipament esportiu de la planta baixa, formen un punt d'activitats diverses, adreçades a totes les edats, de vital importància per a la població. Es tracta, en definitiva, de fer i de conviure en el nostre poble.
  -Aula de música: en conveni amb l'Escola de Música del Gironès.
  - Casal Cultural de la Gent Gran: obert cada tarda.
  - Espai polivalent central: activitats de pilates, ioga, xerrades...
  - Espai Jove: pensat especialment per a les persones joves, a càrrec d'una tècnica de joventut. S'hi desenvolupen activitats diverses: trobades de joves, grups de treball, espai d'internet, cursets d'informàtica...
  Una demanda més que la UdM Sant Julià de Ramis ja portàvem en el programa del 2007 i que ja és una realitat. UdM proposa, UdM treballa, UdM compleix !